Integrale Bekkenfysiotherapie Culemborg
Integrale Bekkenfysiotherapie Culemborg
MENU

Vergoedingen 

 

Zoals je wellicht in het nieuws hebt meegekregen is er een aktieve beweging ontstaan van zorgverleners waaronder fysiotherapeuten, die zich niet meer kunnen verenigen met de manier waarop de meeste zorgverzekeraars met ons als zorgverleners omgaan. 
Ook Bekkenzorg Culemborg kan zich niet langer vinden in het beleid van de zorgverzekeraars aangaande de contracten.

Consequenties voor jou als client:

Vanaf 1 januari 2020 heeft Bekkenzorg Culemborg geen contracten meer met zorgverzekeraars.

Je krijgt je na de behandeling een nota. Deze dien je aan het einde van de behandeling zelf aan Bekkenzorg Culemborg te voldoen, per pin. Je krijgt een nota per mail.

Je kunt deze nota indienen bij jouw zorgverzekeraar. Vergoeding voor fysiotherapie vindt plaats vanuit je aanvullende verzekering. Hoogte van de vergoedingen varieren per verzekeraar en wisselt tussen ongeveer 60% en 100%. 

 

Het tarief voor een behandeling in de praktijk is in 2020  €51,00.

 

Een verwijzing voor bekkenfysiotherapie kan gegeven worden door de uroloog, de gynaecoloog, de chirurg, de maag-darm-lever-arts of de huisarts. Het is echter niet verplicht, omdat voor behandelingen fysiotherapie al enige jaren geen verwijzing meer nodig is.

 

Vergoeding uit de basisverzekering?
Dat kan als er sprake is van urineverlies.  Je hebt wel een verwijsbrief van huisarts of specialist nodig waarop urine incontinentie vermeld staat. Je mag per verzekeraar één keer in je leven gebruik maken van deze voorziening.

 

Bij verhindering, ongeacht de reden, dien je uiterlijk 24 uur van tevoren af te zeggen. Zeg je af binnen deze afzegtermijn dan wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht.

 

Nog vragen? Bel dan gerust.